2010. november 23., kedd

Kolozs megyei diákok a II. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőn


Casian Imola, II. díj. A fotó archívum

Az elmúlt hétvégén, a Temes megyei Újszentes községben második alkalommal szervezték meg az Őszirózsa népdalvetélkedőt. A vetélkedőn harmincnégy diák érkezett tizenhárom megyéből. Kolozs megyét őt I-IV osztályos diák képviselte. A csoportot Butuza Mária Katalin és Veres Erzsébet tanítónők vezették.
Kolozs megye képviselői nagyon jól szerepeltek, egy első díjat (Szabó Boglárka III. osztály, 2. számú iskola Szamosújvár), három második díjat (László Brigitta II. osztály Válaszút, Benkő Lilla II. osztály, Jósika Miklós Elméleti Líceum Torda, Casian Imola IV. osztály 2. számú iskola Szamosújvár,) és egy külön díjat (Jaskó Anita Napsugár különdíj II. osztály, Györgyfalva,) tudhattak maguknak. Ez a tény azt bizonyítja, hogy a résztvevők jól felkészültek és a megyei szakaszon a Kolozs megyei zsűri (melynek elnöke Kallos Zoltán, Kossuth díjas, Korvin láncos néprajzkutató volt) nagyon jól értékelte a résztvevőket.
A díjazottak cd-ket, könyveket, valamint néptánc táborban való részvételt nyertek.
A népdalvetélkedőn résztvevő kisiskolásokat tizenegy tagú erdélyi és magyarországi szakértőkből álló zsűri értékelte. A díjakat Miclăuş Judit Szatmár megyei felügyelő és Bimbó Annamária, az oktatási minisztérium ovo – és tanítókért felelős felügyelője adta át, a település kultúrotthonában szervezett gálaműsor keretén belül. Felléptek a díjazott énekesek, a végvári Csűrdöngölő és Szederinda valamint a helybéli Tulipán néptánccsoportok.
A rendezvényt táncház zárta az újszentesi Tücsök zenekar valamint Mélykútiné Németh Kornélia citera-oktató és Érsek Csaba népdalénekes közreműködésével. A résztvevő ifjú énekesek bebizonyíthatták tánctudásukat is.
A résztvevők és a kísérők kiemelték a Pro Újszentes Egyesület kiváló szervezését. A vetélkedő lebonyolításához hozzájárultak az Oktatási Minisztérium, a Temes Megyei Tanfelügyelőség, az Újszentesi Iskola és Polgármesteri Hivatal.
Riti József Attila
Archív felvétel



                                                                                    A fotók archív felvételek. Az Őszirózsák népdalvetélkedő megyei szakaszán készültek, Szamosújváron a Téka Alapítvány székhelyén. Erről írott beszámolóimat a következő linkeken olvashatjátok el:Megyei Népdalvetélkedő Szamosújváron (blogbejegyzés)
Az akkor készült fotóriportot a következő linken tekinthettek meg: Megyei népdalvetélkedő Szamosújváron (www.szabadsag.ro - fotóriport)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...