2010. november 13., szombat

Piros lap a Román Labdarúgó Szövetségnek

Piros lap a Liga 1-nek

Az elmúlt hetekben egyre jobban kezdek arra gondolni, hogy ne nézzek több futballt. Komoly okom van arra, hogy ezt mondjam. Ahogy látom a mérkőzések eredményét nem a játékosok értéke szabja meg, hanem a lezsírozott játékvezetők.  Egyre több az olyan eset, amikor a bukaresti csapatok javára tévednek a bírók. Ahogy én látom az idén a labdarúgó szövetség eldöntötte, hogy a bukaresti csapatokat (főleg a Dinamót) segíti hatalomra. Megunták a Bukaresten kívüli csapatok dominanciát és gondoltak segítenek elnyomni őket.
Ha ezen az útvonalon haladunk elmondhatjuk, hogy visszatértek azok az idők, amikor a bajnokot a szövetség bársonyos irodáiban döntötték el, akárcsak a kilencvenes években. Ez a romániai futball gyengülését és visszaesését idézi elő. Ez a folyamat egyre erősödik. Lassan –lassan Albánia meg Macedónia szintje alá csökkenünk. Siralmas a helyzet.  
Visszatérve a játékvezetők szereplésre, mondhatom, hogy nem láttam azt, hogy a romániai futballt irányító hivatal megbüntette volna a tévedőket. nem bűntette és nem is fogja. Deaconu, Balaj, Tudor meg a hasonló emberek küldetésszerűen tévednek. Mondhatok pár példát amikor szándékosan tévedtek a játékvezetők: Dinamó-Gázmetán (3-2 a Dinamónak segített a játékvezető), CFR – Otelul (1-1, az Otelul-nak segített a játékvezető), Krajovai U - Urziceni (1-1, Krajovának segítettek), CFR – Dinamó (1-0, enyhe segítség a Dinamónak), CFR – Besztercei Glória (1-0, bűntetőt fújt Balaj, de a szabálytalanság a 16-on kívül történt !!!), Vaslui – Astra (0-0, mindkét fél elégedtlen volt).
Mi lesz a vége? Nem tudom. A valóság az, hogy nem halad jó úton a romániai labdarúgás. Mi lesz velem? Ki tudja, de egy dolgot biztosan tudok. Azt, hogy fotózni tudok. A fotók más dimenziót mutatnak számunka. Lehetőségünk van elvonulni ebből a siralmas és hazug valóságból.
fotó: eruaktvi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...