2021. november 7., vasárnap

A churut

 

Churut

Hozzávalók:

  • 5 l tehéntej
  • 1 kötés csombord
  • 10 szál zeller
  • petrezselyem
  • 3 kanál só

Elkészítés:

A tejet felfőzzük, aludni tesszük 3-4 hétig. Minden nap megkavarjuk legalább kétszer, amíg savanyú lesz.

            3-4 hét után odatesszük főni, a csombordot odakötjük a lábas füléhez, amig besűrűsödik. Ha ez bekövetkezett, akkor kivesszük a csombordot, belebeletesszük a darált petrezselymet és zellert, majd állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük, fövéstől számítva. A végén pedig beletesszük a sót.

            Ha elkészült a churut, akkor úgy forrón befőttes üvegbe tesszük, majd kupakkal lezárjuk. A churutot szárítva is lehet tartósítani (régebb így tartósítottak).

További részletekért:

www.kozlony.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...