Churut
Hozzávalók:
- 5 l tehéntej
- 1 kötés csombord
- 10 szál zeller
- petrezselyem
- 3 kanál só
Elkészítés:
A tejet felfőzzük, aludni tesszük 3-4 hétig. Minden nap megkavarjuk legalább kétszer, amíg savanyú lesz.
3-4 hét után odatesszük főni, a csombordot odakötjük a lábas füléhez, amig besűrűsödik. Ha ez bekövetkezett, akkor kivesszük a csombordot, belebeletesszük a darált petrezselymet és zellert, majd állandó kavarás mellett 30-40 percig főzzük, fövéstől számítva. A végén pedig beletesszük a sót.
Ha elkészült a churut, akkor úgy forrón befőttes üvegbe tesszük, majd kupakkal lezárjuk. A churutot szárítva is lehet tartósítani (régebb így tartósítottak).
További részletekért:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése