2010. október 13., szerda

Éljen!


Éljen a Román Kommunista Párt! Éljen Ceausescu elvtárs! Ezekkel a szavakat mondtuk minden reggel, a régi rendszerben. Azóta eltelt húsz év amelyben sokan életüket veszítették a szabadságért. Azért, hogy meglegyen a választás szabadsága, hogy az emberek alapvető jogok betartását az állam biztosítsa.

Husz év alatt Románia NATO és EU tag lett, ami azt biztosítja, hogy a kommunista múlt csak egy rémálom. A valóság teljesen más. Az államelnök diktatórikus módon, az alkotmányt megszegve, próbál tökét faragni. Példának okáért elmondhatom a nyugdíjtörvény szavazását a parlamentben, amikor kvorum nélkül ment át a törvény.

A megoldás az általános sztrájk lenne, ami leblokkolna az országot egy időre. Ehez karakán szakszervezeti vezetőkre lenne szükségünk. Nem olyanokra, akik a politikai pártok érdekeit szolgálják, és csak akkor ordibálnak, amikor a politikai érdekek, úgy kérik. Persze a politikai pártoknak is megvan a fontos szerepük a társadalomban, olyan szerep, amit a szakszervezetek nem tölthetnek be. A szakszervezetek szerepe a szakszervezeti tagok jógainak a védelme. Olyan jog amivel sajnos visszaélnek.

Bejegyzésem elején idéztem egy régi szlogent. Manapság így kéne átírni ezt a szlogent: Éljen a Liberális Demokrata Párt! Éljen Basescu!

Fotó: peterhunor.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...