2010. október 2., szombat

Egy este a Bar-Bar-ban

Megtört a jég. Végre elmehettem én is a Bar-Bar-ba. Ahogy előző bejegyzésemben írtam a Bar-Bar a főúton, az egykori Lászlóffy házban nyílt, a régi Klub helyébe.

A tegnap este koncertet szerveztek, ahol fellépett a szamosújvári Anonim Band (AB). Az AB nemzetközi és román repertoárból énekelt. Utólag megtudtam, hogy a banda kéthetente fellép majd az említett helységben.

Már a kora délután megbeszéltük a haverokkal, hogy 21 órakor találkozunk. Már nyolc órakor felhívott az egyik barátom, hogy elmondja, változott az időpont. A koncert miatt többen lesznek mint általában.

20:30 körül megérkeztünk mi is és már az első perctől kiderült, hogy fergeteges buli ígérkezik. Lassan de biztosan kezdett megtelni a szórakozóhelyiség. Helyekről nem kellett gondoskodjunk, mert előre le volt foglalva két asztal, a zenekar mellett.

Az idő teltével megtelt a terem. Sokan már nem kaptak helyet, ezért lábon maradtak. 21 óra után a zenekar is megérkezett és megcsendült a zene. Indult a buli, a rock zene akkordjaira.

Ahogy telt az idő egyre több lett a füst és a részeg ember. Kiskorúak, felnőttek egyaránt énekeltek és táncoltak az AB zenéjére.

Éjfél körül, amikor javában folyt a buli, haza jöttünk hátrahagyva az Orfeuszi fényeket és az illatos párlatokat.

Lassan – lassan elhalkult a zene, a város elmerült a ködbe és a hűvös októberi éjszaka csendjébe, amit néha egy – egy siető rendőrautó megzavar.

A csend és a köd nyomasztó, még a kóbor kutyák sem csaholnak. Lassan még a siető rendőrautó szirénája is elhalkul. A nyomasztó csendbe és sötétségbe elmerül a város. Olyan lett, mint egy szellemjárta vidék.

Reggel a gőzölgő kávé elfogyasztása után kinéztem és láttam az út szélén a kóbor kutya tetemét.

Ez volt az oka a nagy csendnek?

PS. 17:04 az óra, és a kóbor kutya teteme még mindig az út szélén fekszik. Vajon az ADP (a város tisztaságáért felelő hatóság) mit csinál?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...