2010. június 16., szerda

Világbajnokság - hatodik nap

Chile szerencsés gólja


A VB hatodik napján, újabb érdekes mérkőzéseket láthattunk.
1. Honduras – Chile 0:1 (0:1)
2. Spanyolország – Svájc 1-
0 (0-0)
3. Dél Afrika – Uruguay 3-0

1. Honduras – Chile 0:1 (0:1)Ígéretes mérkőzésnek ígérkezett, hiszen két dél-amerikai csapat állt egymással szemben.
A mérkőzés helyszíne: Nelspuit - Mbombela Stadion. 32664 szurkoló volt kíváncsi az összecsapásra.
Honduras: Valladares – Mendoza, Chávez, Figueroa, Izaguirre – W. Palacios, Guevara – E. Alvárez, R. Núnez, Espinoza – C. Pavón. Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Chile: Bravo – Isla, Medel, Ponce, Vidal – Millar, Carmona, M. Fernández – Valdivia – A. Sánchez, Beausejour. Szövetségi kapitány: Marcelo BielsaMár a mérkőzés elején érződött a „latin” hangulat. A szurkolok parádéja és a játékosok stílusos játéka kecsegtette a nézők szemét. A csodálatos hangulatot a darázskürtők (vuvuzela) idegesítő és fülhasító hangja zavarta meg.
Már a mérkőzés elejétől látszott, hogy Chile esélyesebb. Gyors passzokat és lövéseket produkáltak. Több kihagyott ziccer után megérkezett az első gól is. A 34. percben a labda szerencsésen Beausejour-hoz került, aki a kapuba dobta.
A második félidőben is a chileiek voltak a dominánsok, a gólhelyzetek is egyre jöttek. A 64. percben Waldo Ponce képtelen befejelni a labdát a kapuba, Noel Valladares, hondurasi kapus csodálatos módon elkapta a labdát.
A mérkőzés végéig a chileiek támadtak, de képtelenek voltak több gólt rúgni.
A mérkőzés legjobb embere a FIFA szerint: Jean BEAUSEJOUR (Chile, 15-s mez)

2. Spanyolország – Svájc 0-1 (0-0) Két európai csapat áll szemben egymással, az Európa Bajnok Spanyolország és a bizonyitani akaró Svájc.
A mérkőzés színhelye a Durban-i, Moses Mabhida Stadion
A kezdő csapatok:
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila – Busquets – David Silva, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta – Villa. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
SVÁJC:
Benaglio – Lichtsteiner, Senderos, Grichting, Ziegler – Inler, Fernandes, Huggel, Barnetta – Derdiyok, Nkufo. Szövetségi kapitány: Ottmar Hitzfeld
Gólszerző: Fernades 51'

Az Európa bajnok Spanyolország már a mérkőzés elejét bizonyítani próbált. Moresre akarta tanítani a svájciakat, akik megkérdőjelezték a spanyol fölényt.

A spanyol futballgépezet, melynek vázát a Barcelona és a Reál játékosai képezték hamarosan veszélybe sodorták a svájciakat. A svájciak védelme viszont perfektül működött és minden spanyol támadást sikeresen megállítottak.

A mérkőzés második felében robbant a meglepetés és az 51. percben Gelson Fernandes gólt szerzett hazája számára.

A spanyolok a mérkőzés végéig keresték az egyenlítést hozó gólt, de nem jártak sikerrel.

A mérkőzés embere: Gelson Fernandes

1. Dél Afrika – Uruguay 3-0

Forlan első gólja

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 42658 szurkoló

DÉL-AFRIKA: Khune – Gaxa, Khumalo, A, Mokoena, Masilela – Letsholonyane, Dikgacoi – Modise, Pienaar, Tshabalala – Mphela. Szövetségi kapitány: Carlos Alberto Parreira

URUGUAY: Muslera – Lugano, Godín, Fucile – M. Pereira, D. Pérez, Ríos, A. Pereira – L. Suárez, Forlán, Cavani. Szövetségi kapitány: Oscar Tabárez

A házigazda azzal a reménnyel lépett pályára, hogy legyőzheti Uruguay -t és bebizonyíthatja, hogy a FIFA segítsége nélkül is nyerhet. Uruguay pedig mindenáron le akarta győzni a házigazdát, hogy növelje esélyeit a továbbjutásra.

A mérkőzést Diego Forlan (Atletco Madrid) és Alvaro Pereira (Fc Port ex. CFR kolozsvár) nyerték meg. Az Uruguaynak sikerült sarokba szorítani a házigazdát. Még a zümmögő vuvuzellák hangja sem lepte meg őket.

A gólokat Forlan (24', 80' bűntető) és A. Pereira (90'+5) rúgták.

A mérkőzés égén a helyi szurkolok a focit ünnepelték, ami egyszerűen meglepő az európaiak számára, akik néha rosszul reagálnak amikor kedvenc csapatuk veszít.

A mérkőzés embere Diego Forlan volt.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...