2010. június 14., hétfő

Ballagás a szamosújvári Petru Maior elméleti líceumban


Csütörtökön délelőtt, tikkasztó hőségben elballagtak a szamosújvári Petru Maior elméleti líceum tizenkettedikes diákjai. Különös alakalom volt ez mindenki, számára mert az a generáció bucsuzott el, aki 2006-tól, elsőként, két osztályban (humán és reál) tanult. A ballagó véndiákok Kulcsár Melinda és Pávai Jenő osztályfőnökökkel az élen, széki illetve mezőségi viseletben lépék át utoljára iskolájuk kapuját.

Az esemény, a hőség elkerülése miatt, délelőtt 8 órakkor kezdődőt, amikor az osztályfőnökök vers és énekszó kíséretében megpróbálták jó tanácsokkal ellátni a végzősöket. A szülők, tanárok és a fiatalabb iskolatársak szeme könnybe lobbant, ami tovább fokozta az ünnep súlyát.

Az ünnepélyes osztályfőnöki óra lejárta után a ballagó diákok virágkapu alatt kivonultak az udvarra ahol lezajlott a közös ballagás. Az udvaron ünnepi keretek közt a tizenkettedik osztályok képviselői átadták az iskola szimbolikus kulcsát a tizenegyedikes tanulóknak.

Az iskolában tartott ünnepsorozat után a végzős magyar osztályok ének kíséretében átvonultak a református templomba, ahol idén először, a történelmi egyházak papjai és lelkipásztorai megáldották az érettségi előtt állókat.

Az áldás után a maturandusok ugyancsak énekszóval hazakísérték osztályfőnökeiket.

1 megjegyzés:

Szék írta...

A fenykepen a diakok széki illetve mezőségi népviseletben vannak. A népviseletet érdeklők figyelmébe ajánlanám a következő hivatkozást a széki népviseletről: széki népviselet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...