2010. június 15., kedd

VB-5. nap





Újabb izgalmas mérkőzést láthattak ma a labdarúgás rajongói, de vegyük sorjában a mérkőzéseket.

A mai mérkőzések:

1. Új Zéland - Szlovákia 1-1 (0-0)

2. Elefántcsontpart – Portugália 0-0

3. Brazília – Észak Korea 2-1 (0-0)


1. Új Zéland – Szlovákia


Helyszín: Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion.

ÚJ-ZÉLAND: Paston – Reid, Nelsen, Vicelich, Smith – Bertos, Elliott, Lochhead – Killen, Fallon – Smeltz. Szövetségi kapitány: Ricki Herbert

SZLOVÁKIA: Mucha – Zabavník, Skrtel, J. Durica, M. Cech – Strba – Weiss, Hamsík, Sesták – Jendrisek, Vittek. Szövetségi kapitány: Vladimír Weiss

Gólszerzők: Reid (93’) ill. Vittek (5o’)

Sárga Lapok: Tony LOCHHEAD, Winston REID ill. Zdenko STRBA

Izgalmas mérkőzésben volt része annak, aki hajlandó volt feláldozni délutánját, főleg, hogy két semmit mondó csapat állt egymással szemben. E kijelentés tévesnek minősült, mert mindkét csapat színvonalas játékot produkált.

Az első félidőben mindkét csapat támadásába lendült, bizonyítván, hogy nem csak a fejlett futballal rendelkező országok esetén beszélhetünk minőségről. Ezektől eltekintve volt egy-két olyan helyzet, amikor tapasztalatlanságuk miatt mindkét fél óriásit hibázott.

Az első félidőt elemezve Szlovákia játéka tűnt tisztábbak és erőteljesebbnek. Sok esetben a fehérek (All Whites – így nevezik magukat az új zélandok) elszántsága és odaadása mentette meg őket a góltól.

A második félidő szentesítette a szlovákok fölényét, ami gólt is eredményezett az 5o. percben amikor Vittek Róbert szépen befejelte a Sesták -tól kapott labdát.

Az All Whites nem adta fel a harcot és tovább kereste az utat a gól fele, akkor is ha egyetlen egyszer sem rúgott kapura. Mikor úgy tűnt, hogy a mérkőzés győztese Szlovákia lesz, Reid befejelte az ívelésből kapott labdát (93’) és megszületett a jelen világbajnokság legnagyobb meglepetése.

A mérkőzés embere a FIFA szerint: Robert Vittek

Az F csoport állása:

1. Olaszország 1-1 1p.

2. Paraguay 1-1 1p.

3. Új Zéland 1-1 1p.

4. Szlovákia 1-1 p.

2. Elefántcsontpart – Portugália 0-0

Két egyformán motivált csapat csapot össze a Nelson Mandela Bay/Port Elizabeth / Port Elizabeth Stadionban. A mérkőzésen 37034 szurkoló volt jelen.

Elefántcsontpart: Barry - Demel, Kolo Toure, Zokora, Tiene - Eboue, Yaya Toure, Tiote - Gervinho, Dindane, Kalou

Portugalia: Eduardo - Ferreira, Alves, Carvalho, Coentrao - Deco, Mendes, Meirelles - Ronaldo, Liedson, Danny

A mérkőzést mindkét csapat félénken, de motiválva kezdte. Taktikásan felépített támadásra és gyors kontrákra alapoztak.

Már az első félidő elején Cristiano Ronalado bebizonyította miért a világ legdrágább játékosa és csodálatos kapufát produkált a tizenhatoson kívülről, 3o méteres távolságról.

A második félidőben tovább folytatódott az egér – macska harc a két csapat között. Cristiano Ronaldo hosszú labdái nem voltak eredményesek a portugálok számára sem Drogba beállása nem hozott gólt Elefántcsontpart számára.

A mérkőzés embere a FIFA szerint Cristiano Ronaldo volt.

3. Brazilia – Észak Korea 2-1 (0-0)

Dávid harca Góliáttal. A brazilok megtanították szambázni a koreai harcosokat, a johannesburgi / Ellis Park Stadionban 54331 szurkoló jelenlétében.

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Felipe Melo, M. Bastos, Elano, G Silva, L Fabiano, Kaka, Robinho. Szövetségi kapitány: Dunga

É. Korea: R Myong-Guk - C Jong Hyok, R Jun-IL, P Nam-Chol, R Kwang-Chon, Ji Yun Nam, Jong Tae-Se, Hong Yong-Jo, Mun In-Guk, Pak Chol-Jin, An Young-Hak. Szövetségi kapitány: Kim Jong Hun

Gól lövök: Maicon (54’), Robinho (72’) ill. Dzsi Jun Nam (88’)

Nem vitték könnyen vásárra bőrüket az észak-koreai játékosok, erős és szervezett védelemmel sikerült egy ideig feltartani a brazil támadást. A brazilok nem pánikoztak be, türelmesen kivárták a megfelelő pillanatot, ami meg is érkezett az 54. percben, amikor Maicon rúgása agyúként repítette a labdát a koreai hálóba. A 72. percben Elano belőtte Robinho csodálatos passzát.

Amikor úgy tűnt, hogy Brazilia gól nélküli győzelmet arat, Dzsi Jun Nam szépítetett az ázsiaiak számára, a 88. percben.

A mérkőzés embere Maicon volt, a FIFA szerint.

A G csoport állása:
1. Brazilia 2-1 3p.
2. Portugália 0-0 1p.
3. Elefántcsontpart 0-0 1p.
4. Észak Korea 1-2 0p.

Foto: prosport.ro, nemzetisport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...