2010. június 18., péntek

Világbajnokság - hetedik nap


A tegnap is érdekes mérkőzéseket láthattunk. Argentína továbbjutása már biztos, a franciáké pedig kétséges. Nagy az esély van arra, hogy a gallok utódai távozzanak Afrikából a csoportkőr mérkőzései után.

1. Argentína – Dél Korea 4-1 (2-1)

2. Görögország – Nigéria 2-1 (1-1)

3. Franciaország – Mexikó 0-2 (0-0)

1. Argentína – Dél Korea 4-1 (2-1)

Góllövők: Park Chu-Young (17’ őngól), Higuain(31’, 78’, 80’)/ Lee Chung-Yong (45’)

Johannesburg / Soccer City Stadion 82174 szurkoló

Sárga lapok: Jonas GUTIERREZ (54'), Javier MASCHERANO (55'), Gabriel HEINZE (74')/ (10') YEOM Ki Hun, (34') LEE Chung Yong

http://www.gsp.ro/international/cm-2010/pumele-au-spulberat-pe-coreea-de-sud-vinatoare-de-lee-in-park-194964.html#

Argentína be akarta bizonyítani, hogy olyan mind szővetségi kapítánya, Diego Armando Maradona. E mérkőzés után Higuain, aki három gólt lőtt, Triguain nevet kapott a sajtótól. Messi bebizonyítoota, hogy nélkülözhetetlen csapata számára.

Már az első félidőben látszott ki az esélyesebb. Maradona utódai pokoli hajszát indítottak a három pont megszerzése érdekében. Az argentin szuperhősök korán bebizonyították ki az úr.

A dél-koreai futballisták igazi harcosokként próbálták megállítani a dél-amerikai tempót. Akkor sem adták föl amikor Park Chu-Young betalált saját kapujába (17’), és amiután Higuain 2-0-ra (31’) emelte az eredményt. A félidő végén Korea szépített, Lee Chung – Yong (45’) személyében.

A második félidőben továbbra is Higuain, Messi, Tevez és csapattársaik diktálták az ütemet. Argentína kétszer is betalált (78’ 80’) Higuain személyében és 4-1-re emelte az eredményt. Ezzel az eredménnyel megerősítette helyét a bajnokesélyes csapatok szűk körében.

A mérkőzés embere Gonzalo HIGUAIN volt.

2. Görögország – Nigéria 2-1 (1-1)

Két vesztes csapat állt egymással szemben. Mindketten le akarták mosni a veszteség szégyenét. Leonidász utódai (Görögország) be akarták bizonyítani, hogy nem a VB leggyengébb csapata.

Helyszín: Mangaung/Bloemfontein / Free State Stadion 31593 szurkoló.

Góllövők : Kalu UCHE (NGA) 16',/ Dimitrios SALPINGIDIS (GRE) 44', Vasileios TOROSIDIS (GRE) 71'

  • Sárga lapok: PAPASTATHOPOULOS (15'), TZIOLIS (59'), SAMARAS (88')/ (89') OGBUKE OBASI
  • Piros lapok (33') Sani KAITA

Nigéria már a mérkőzés elejétől be akarta biztosítani magának a győzelmet, a 15 percben gólt is rúgtak Kalu UCHE személyében. A 33 percben viszont Sani Kaita végzetes hibát követett el és piros lapot kapott, melynek következtében kiállították a játékból. A tapasztalt görög szövetségi kapitány (Otto Rehhagel) kapott az alkalmon és győzelem felé vezette tanítványait, akik Dimitrios SALPINGIDIS (44') személyében egyenlítettek.

A második félidőben, súlyos kapushiba következtében Vasileios TOROSIDIS (71') könnyen kapuba talál és megszerzi az első görög győzelmet ezen a VB-n.

A mérkőzés legjobb embere Vincent ENYEAMA (Nigéria) volt.

3. Franciaország – Mexikó 0-2 (0-0)

Helyszín: Polokwane, Peter Mokaba Stadion. 35370 néző volt kíváncsi Franciaország szégyenvallására.

Gólszerzők: Javier HERNANDEZ (64'), Cuauhtemoc BLANCO (79' 11-es)

Sárga lapok: Guillermo FRANCO (MEX) 4', Jeremy TOULALAN (FRA) 45'+1, Efrain JUAREZ (MEX) 48', Hector MORENO (MEX) 49', Eric ABIDAL (FRA) 78', Francisco RODRIGUEZ (MEX) 82'

Franciaország: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Diaby, Toulalan, Malouda – Ribéry, Anelka, Govou. Szövetségi kapitány: Raymond Domenech

Mexikó: Ó. Pérez – Osorio, H. Moreno, J. Rodríguez, Salcido – Juárez, R. Márquez, Torrado – G. dos Santos, Franco, Vela. Szövetségi kapitány: Javier Aguirre

Franciaország csak halovány mása volt az ezelőtti VB második helyezettnek. Semmi bizonyította, hogy képes lenne legyőzni a mexikói nemzeti 11-et.

A mérkőzés mindvégig a mexikóiak irányítása alatt volt, akik két alkalommal is gólt szereztek, Javier HERNANDEZ (64') és Cuauhtemoc BLANCO (79' 11-es) személyében. Hernandez betalált az üres kapuba miután a francia kapuson is átdobta a labdát. C. Blanco 11-esből pedig hibátlanul betalált a kapuba miután Abidal elakasztotta Barrerat.

A mérkőzés embere a FIFA szerint Javier HERNANDEZ (Mexico) volt.

Az A csoport állása:

1. Uruguay 4p.

2. Mexico 4p.

3. Franciaország 1p.

4. Dél Afrika 1p.


A B csoport állása:

1. Argentina 6p.

2. D. Korea 3p.

3. Görögország 3p.

4. Nigéria 0p.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...