2010. június 18., péntek

Világbajnokság - nyolcadik nap



Német hangulat

A világbajnokság nyolcadik napján is részünk volt meglepetésben, ez Németország veresége.

1. Németország – Szerbia 0-1 (0-1)

2. Szlovénia – USA 2-2

3. Anglia – Algéria 0-0

1. Németország – Szerbia 0-1 (0-1)

Helyszín: Port Elizabeth, Nelson Mandela Stadion. 38294 szurkoló

Gólszerzők: Milan JOVANOVIC (SRB) 38

Sárga lapok: Miroslav KLOSE (GER) 12', Branislav IVANOVIC (SRB) 18', Aleksandar KOLAROV (SRB) 19', Sami KHEDIRA (GER) 22', Philipp LAHM (GER) 32', Miroslav KLOSE (GER) 37', Neven SUBOTIC (SRB) 57', Nemanja VIDIC (SRB) 59', Bastian SCHWEINSTEIGER (GER) 73'

Piros lap: Miroslav KLOSE (GER) 37'

Németország: Neuer – Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber – Schweinsteiger, Khedira – Müller, Özil, Podolski – Klose

Szerbia: Sztojkovics – Ivanovics, Vidics, Szubotics, Kolarov – Kraszics, Sztankovics, Ninkovics, Kuzmanovics, Jovanovics – Zsigics

A szerbek már a mérkőzés elején mutatták, hogy nem vicceltek, amikor azt ígérték, hogy megverik Németországot. A szerb támadás komolyan veszélyeztette a német kaput.

A szerb támadásokat sikeresen visszaverték a Löw tanítványai mindaddig amíg Malenco, spanyol játékvezető majdnem ingyen mutatott két sárga lapot, s egyben a pirosat (37’). A szerbek megpróbálták maximálisan kihasználni az emberelőnyt és a 38 percben Milan Jovanovic szépen belövi a labdát a német hálóba.

A 60 percben Vidic felelőtlenül kézzel elkapja a labdát, de Podolski gyengén lő (11-esből) és Stojkovic elkapja a labdát.

Továbbá a németek megpróbálnak egyenlíteni, kevés sikerrel.

A mérkőzés embere a szerb
kapus, Vladimir STOJKOVIC.

2. Szlovénia –USA 2-2 (2–0)

Fej-fej mellett

Az óriás (USA) és a törpe (Szlovénia) csapott össze Johannesburgban,az Ellis Park Stadionon.
Szlovénia: S. Handanovic – Brecko, Cesar, Suler, Jokic – Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm – Ljubijankic, Novakovic

Egyesült Államok: Howard – Cherundolo, Onyewu, DeMerit, Bocanegra – Donovan, Torres, M. Bradley, Dempsey – Altidore, Findley

Gólövők: Birsa (13’), Ljubijankic (42’)/ Donovan (48’), Bradley (82’)

Szlovénia be akarta bizonyítani a világnak, hogy nem számit a lakosság száma amikor 11 – 11 „harcos” áll egymással szemben. USA pedig nem tűrte, hogy egy kis állam megcsorbítsa nemzeti becsületét. Ennek eredménye egy rendkívülien izgalmas mérkőzés volt.

Már a mérkőzés elején vad támadásba lendültek a „szlávok”, és az amerikai védelem segítségével sikerült gólt rúgniuk Birsa személyében a 13. percben.

Az amerikai játékosok válasza alig a 35. percben érkezett amikor Jose Francisco Torres szabadrúgásból lőtt rúgását a szlovén kapusnak alig sikerült kivédenie.

Annak ellenére, hogy egyre agresszívebben támadtak az amerikaiak Ljubijankic -nak sikerült 2-0-ra (42’) emelni az eredményt.

A szünet után meglátszott, hogy hatott az USA keretére a szövetségi kapitány (T. Breadly) lelkesítő beszéde és már a 48. percben sikerült szépíteni L. Donovan-nak, akik a kapufa alá bombázott, hogy megmozdult a háló.

A szlovénok továbbra is gyors kontrákra alapoztak. USA egyre jobban és veszélyesebben támadott, nagy hézagokat hagyván a védelemben. A támadás meghozta az eredményét, mert Bradley (a szövetségi kapitány fia) 12 méterről gólt rúgott, kiegyenlítvén az állást, a 82. percben.

A mérkőzés végén Edu a harmadik gólt is berúgta, de les miatt érvénytelenítették.

A mérkőzés alátámasztja azt a kijelentésem miszerint az úgynevezett kis csapatok játéka is lehet látványos.

A mérkőzés embere Landon Donovan volt.

3. Anglia – Algéria 0-0


Helyszín: Cape Town / Green Point Stadion, 64100 szurkoló

Anglia: James - Glen Johnson, Carragher, Terry, A. Cole - Lennon, Barry, Lampard, Gerrard - Rooney, Heskey. Szövetségi kapitány: Fabio Capello.


Algéria: Mbolhi - Bougherra, Belhadj, Yahia, Halliche - Kadir, Boudebouz, Yebda, Lacen, Ziani - Matmour. Szövetségi kapitány: Rabah Saadane.

Sárga lapok: Jamie CARRAGHER (58')/ Medhi LACEN (85')

Anglia nagy reményekkel kezdte a mérkőzést. Remélték, hogy lemoshatják a szégyent, ami az USA-val játszott mérkőzés után szereztek, amikor Green, kapus, beejtette a híres Jabulani labdát a kapuba. Ehelyett nagyobb gyalázat követte, egyenlítettek Algériával.

A mérkőzés ideje alatt az angol szupersztárok meddő támadása nem eredményezett gólt, sok esetben az algírok főlénye nyomasztó volt.

A mérkőzés végén mindenki ideges volt. Fabio Capello bevalotta, hogy csapata nem játszott semmit. Rooney egy kamerába ordítva trágár szavakkal illett azokat a szurkolókat akik, jogosan, kritizálták a csapat gyenge játékát.

A mérkőzés embere az angol Ashley COLE volt

A C csoport állása:

1. Szlovénia 4p

2. USA 2p.

3. Anglia 2p.

4. Algéria 1p

A képek forrása: prosport, nemzetisport

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...