2013. június 24., hétfő

A vadállatok paradicsoma lett Szépkenyerűszentmárton?

       
A kép illusztráció/ forrás: http://art-zone.ro 
 Hogy farkasok vannak Szépkenyerűszentmártonban az már senki számára sem meglepő. Szemtanuk szerint már egy kétbocsos anyamedve is tanyázik a falu határában, akármennyire is hihetetlennek tűnik.
         Az egyik szépkenyerűszentmártoni lakos fejszével a kezében elindult az erdőre (ami a faluhoz közel van, a Kertek megett, feletti határrészen) paszulykarót vágni. Favágás közben megjelent előtte, dörmögve az anyamedve két boccsal. A favágó ezt látván visszafogta lélegzetét és a földre feküdt, majd lassan kikúszott az erdőből. Amikor az erdő szélére ért elszaladt a helyszínről és hazáig meg sem állt.
         A farkasok annyira elszaporodtak, hogy most nyáron is veszélyeztetik a határon lévő állatokat (juhokat és kecskéket), sőt a falu széléig is elbátorkodnak (szemtanuk szerint).
         A rókák sem tűntek el a faluból és már senki számára sem meglepő, ha a falu utcáin látja őket sétálni.
         Az őzikék sem tétlenkednek, ők a kertekbe is ellátogatnak. Nemrég nekünk is megették a paszulyunkat.
         Összegzésként meg szeretném jegyezni, hogy örvendetes dolog, ha kezd helyreállni az állatok számára megfelelő ökoszisztéma.
         Zárásként, szeretném megmondani, hogy a kíváncsiság rágja az oldalamat és elmennék farkast, illetve medvét lesni, hogy lencsevégre kapjam őket, de azért nem tenném ki veszélynek az életemet.

RJA 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...