2013. június 19., szerda

Meglett a harmadik kiállításunk is

       
Ahogy az elmúlt héten a blogomon reklámoztam, vasárnap délután (június 16) a szamosújvári városnapok keretén belül, a Karácsonyi palotában (városi múzeum), fotókiállítást szervezett a Szamosújvári Fotóklub (Fotoclub Gherla).
         Az említett kiállításon a következő fotósok állították ki műveiket: Bob Ovidiu, Capra Claudiu, Moldovan Ioan, Nagy Ovidiu, Pop Alexandru, Banut Tiberiu és jómagam Riti József Attila.
         A kiállítás és a Fotóklub partnere a Karácsony palotában működő városi múzeum.
***
         A Szamosújvári Fotóklub történelme alig pár hónapos. 2012 augusztusában alakult, a szamosújvári Cola vendéglőben (részletek az alábbi linken: http://ritijozsefattila.blogspot.ro/2012/08/a-lovak-koze-csaptunk.html) . A kilenc alapító tag közül mára négyen maradtunk (Moldovan Ioan, Claudiu Capra, Nagy Ovidiu és jómagam Riti József Attila), de újabb tagok is csatlakoztak munkánkhoz (Pop Alexandru, Bob Ovidiu, Raul Chindris stb).
         Annak ellenére, hogy az első kiállítást 2012 decemberére terveztük, alig 2013 március 8-án tudtuk kivitelezni. Ezt követően a fotóklub tevékenysége felpörgött és két újabb kiállítást (román húsvét és városnapok) tudtunk megszervezni.
         A nyári időszakban szeretnénk ellátogatni a vajdahunyadi várhoz, majd egy évadzáró pikniket összehozni. A következő kiállítás, ha addig nem változik valami, Karácsony előtt lesz.
         A jövőre nézve szeretnénk megszervezni egy fotófesztivált, amin számos előadót hívnánk meg. Továbbá egy városi album megvalósításán dolgozunk.  Terveink között szerepel egy intézményesített háttér megszervezése is, amennyiben a fotóklub munkája igényelni fogja.
         A fotóklub közössége 114 tagot számlál, persze ezek közül 6-7-en aktiválunk (az aktív tagok nevét fentebb olvastátok). A fotóklub, továbbá bárki számára nyitott marad (nemzetiségtől, fajtól, nyelvtől és vallástól függetlenül). Egyedüli követelmény az, hogy lelkes fotós legyen az érdeklődő.
         Az alábbiakban megtekinthetitek a kiállításon szereplő képeimet.
RJA
Noé bárkája - Terény, Nógrád megye, Balassagyarmati járás, Magyarország 

Salamon templom - Szamosújvár

Utcarészlet - Szamosújvár

Szalmabála - Búza

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...