2011. február 1., kedd

Véglegessé vált az RMDSZ elnökjelöltek listája

Január 26-án járt le az RMDSZ elnöki tisztségének megpályázásához szükséges jelölési iratcsomók leadásának határideje. Az említett időpontig három jelölt tette le a jelöléshez szükséges iratcsomót, éspedig: Eckstein Kovács Péter, Kelemen Hunor és Olosz Gergely.
         Kelemen Hunor és Eckstein Kovács Péter már az ősz folyamán bejelentették jelölési szándékukat. Olosz Gergely jelölése viszont csak a határidő lejárta előtt vált biztossá. Aki figyelmesen olvasta blogomat emlékezhet arra, hogy már a december 11.-én írt bejegyzésemben pontosan eltaláltam a három jelölt nevét, még az Olosz Gergelyét is. Ezen a linken elolvashatjátok: http://ritijozsefattila.blogspot.com/2010/12/az-rmdsz-elnokjeloltek-es-eselyeik.html.
         Elméletileg mindhárom jelölt egyforma eséllyel indul, de a valóság más. A legnagyobb esélye Kelemen Hunornak van, akit Csík, Gyergyó, Udvarhelyszék, Háromszék, Szilágy, Hunyad, Beszterce-Naszód, Fehér, Brassó és Szeben területi és megyei szervezetek támogatják. Eckstein Kovács Péter jelőlését a RMDSZ Kolozs megyei szervezete, a Szabadelvű Kör Platform, valamint a Nők a Nőkért Szövetség Platform támogatják. Végül Olosz Gergelyt a RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezete és a Nemzeti Szabadelvű Kőr támogatja.
         Ha ezt az egyszerű tényt nézzük, akkor egyértelmű ki lehet Markó Béla utóda. A tény viszont nem ennyire egyszerű mivel nem mindegyik területi és megyei szervezet döntötte el melyik jelöltet fogja támogatni.
         Az RMDSZ kongresszus február 26-27-én lesz Nagyváradon. Ott el ki lesz Markó Béla utóda a Romániai Magyar Demokrata Szövetség csúcsán. 
fotó: www.rmdsz.ro

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...