2013. augusztus 30., péntek

Kolozsvári Magyar Napok – egy kis elemzés

István a király
Ahogy ígértem röviden elemezni fogom a 2013-as Kolozsvári Magyar Napokat (KMN).
         Az idén 4. alkalommal szervezték meg a Kolozsvári Magyar Napokat. Minden jel arra utal, hogy az idei rendezvény óriási sikernek örvendett.  A számok és a tények nem tévednek, és nem csalnak.
         A KMN után szervezett sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, hogy a rendezvény ideje alatt közel 200 ezer ember látogatta meg a koncerteket és a különböző programokat. Továbbá 50-60 ezer pohár sör fogyott el, ami nem kevés szám.
         Az önkormányzat maximálisan támogatta a rendezvényt és nem tett keresztbe a rendezvénynek. Mindez európai gondolkodásmódra utal.
         A KMN egyik legnagyobb kolozsvári és erdélyi rendezvénnyé nőtte ki magát. A TIFF-nél is nagyobb lett.
         A szervezők által kínált programsorozat annyira sokoldalú volt, hogy mindenki megtalálta a magának való programot, legyen az koncert, közönségtalálkozó, film, könyvbemutató vagy kerekasztal beszélgetés.
         A fesztiválnak nagy szerepe van a magyar – magyar párbeszédben is, ugyanis a KMN az RMDSZ és a Néppárt közösen szervezik, senki sem zár ki senkit a politikai hovátartózás miatt.
         Az idei KMN annyira magasra emelte a mércét, hogy a jövőben nehéz lesz tartani a szintet, de gondolom, hogy ez nem jelent gondot a szervezők számára.
         Remélem a KMN megmarad magyar rendezvénynek és nem siklik el az elrománosodás utján, ahogy a Félsziget fesztivál.

RJA

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...