2010. szeptember 5., vasárnap

Vakációs bibliahét Szamosújváron – Jertek ünnepeljünk


Második alkalommal szervezett vakációs bibliahetet a szamosújvári református egyházközösség. A bibliahét augusztus 30 és szeptember 4 között zajlott le. A foglalkozás témája a keresztény ünnepekhez kapcsolódott. Több mint hetven gyerek (egészen aprótól tizenhárom éves korig) vett részt, a helybéli tanítónők, tanárok, önkéntes diákok és cserkészek vezetése alatt.

Az elmúlt héten a résztvevők több csoportba osztva bibliai történetekkel ismerkedtek meg, éneket tanultak, rajzoltak és játszottak. A történetek jobb megértésére a pedagógusok és a résztvevő gyerekek szituációs játékokat adtak elő. Mindezek mellett minden nap alkalom adódott sütemény, tea és gyümölcs elfogyasztására is.

A vakációs bibliahét zárónapján a gyerekek bemutatták szüleiknek mindazt, amit a héten elsajátítottak. A program lezajlása után a gyerekek és szülök egyaránt felvonultak a város melletti hegyre, ahol közös játékkal és szalonnasütéssel zárták le az egyhetes programot. A szabadban töltött idő alatt alkalom adódott kitisztítani a helyet, a gyerekek és cserkészek több zsák szemetet gyűjtöttek össze.

Vajda Dániel szamosújvári lelkipásztor elmondta a hét legfontosabb nyereményeként könyveli el azt a tényt miszerint a gyerekek nagyszámban jelentkeztek a programokon. Ugyanakkor kifejtette reményét, hogy a gyerekek ugyanennyien jelentkeznek majd a vasárnapi iskolában is.

A következő linken fotóriportot tekinthettek meg: http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPhotoReportScreen.vm/id/46746

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...