2010. szeptember 17., péntek

Elmélkedések

Az idén 13-án kezdődött az iskola, két nappal hamarabb mint az előző években. Funeriu miniszter nagy bölcsen kijelentette, hogy minden iskola szeptember 9-ig állítsa össze a végleges órarendet. Úgy tűnik, hogy a miniszter úr a Holdon lakik. Miért állítom ezt? Azért mert nem ismeri a román tanügyi rendszer hiányosságait. Sok esetben úgy kezdődik a tanév, hogy nincsenek tanárok. Ebben az estben, hogy állítod össze az órarendet?

A tanárok hiánya miatt az államelnök és a felelőtlen Boc kormány a hibásak. Miért? Azért mert a fizetéscsökkentések és a megaláztatások elijesztették a tanárokat a tanítástól. Sokan azt mondják, hogy tanárnak lenni hivatás és nem a bér mennyisége kell döntő legyen. Ez igaz, de amikor el kell tartsad a családod akkor a hivatás nem segít.

Az ország a csőd szélén ál. A kormánypárt pedig felelőtlenül szórja a pénzt olyan projektekre, melyek a PDL holdudvarába tartozó vállalkozok malmára hajtja a vizet.

A megszorító intézkedések nem érték el a céljukat. A lakosság nagy része eladósodott és bizonytalanul néz a jövőbe.

Megoldások vannak, több esetben felsoroltam őket, nem szeretném megismételni magam.

Az hatalom és főleg Basescu államelnök, nem próbálják megoldani a helyzetet, hanem hajtóvadászatot indítanak az újságírók és a médiatrösztök ellen.

Az adott körülmények között már csak a reményünk maradt, reménykedünk egy szebb jövőre. Egy olyan országra ahol a hatalom nem ítéli el kritikusait és ahol létezik valós sajtószabadság.

1 megjegyzés:

Szilard írta...

Hat igen igazad van.Csak sajnos ez Romaniaban nem lehetseges.Meg el kell teljen jo nehany ev hogy monthasuk Romaniat egy civilizalt orszgnak.A remeny hall meg utojara,ugyhogy remenykedjunk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...