2010. szeptember 21., kedd

A mindenapi problémáinkról....

Gondolom senkinek sem újdonság, h eljött az ősz és vele eszünkbe jutott mindaz a gyalázat és szégyen aminek ki vagyunk vetve. Naponta mocskolnak minket állami alkalmazottakat. Azt állítják, hogy mi a nép jólétének a kárára gyarapodunk. Mi sem téves. Minket tanárokat is ugyanolyan kalap alá vesznek. Azt mondják, hogy a tanárok magánórákból tartják fel magukat. A kérdés az, hogy kinek van szüksége történelem, földrajz vagy fizika magánórára? Elmondom én, SENKINEK. A kormánypárt (PDL) azzal hülyíti a népet, hogy majd egyszer lejár a válság. Hogyan, mi okozhatja a válság végét, amikor minden válságkezelő program csődöt mondott.

Mindenki sztrájkhullámmal fenyeget. A valóság, hogy a kormány nem ilyed meg a sztrájktól, mert a közelmúlt bebizonyította, hogy a szakszervezetek nem képesek egységesen fellépni az elnyomás és a nyomor ellen. Holmi pitiáner ügyek és nézeteltérések fontosabbak a közös akció kivitelezésénél. Basescu okosan kicselezett minden felszólaló kritikát. Számára nem fontos az ország jóléte, hanem a pártjának a megmentése és a demokrata – liberális klientúra kiépítése. Tiszta szívvel és lélekkel mondhatom, hogy a Demokrata Liberális Párt azt a biztos utat követi a történelem malma felé akárcsak az anyaországban Gyurcsány és az MSZP. Remélhetőleg felébrednek a romániai felelős politikai erők és tesznek valamit a válság elkerülése érdekében. A változást lentről kell kezdeni. A társadalomnak meg kell újulnia. A média és a civil szféra (alapítványok, egyesületek) nagyobb szerepet kell, kapjon ahhoz, hogy végre végbemenjen a rendszerváltás.

Mindnyájan tennünk kell valamit. Nézzünk mélyen a lelkünkben és onnan kezdjük a változást. Románia akkor válhat igazi, európai állammá amikor felvállalja a múltját és orvosolni tudja a mindannyiinkat ért diszkriminációt.

Változást akarok. Olyan országot ahol megtisztelik az úgynevezett kisebbségeket és tiszteletben tartják jogainkat. A kérdés, hogy lesz valaha ilyen Románia?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...