2014. március 23., vasárnap

Vasárnap délelőtti túrázás Szamosújvár mellett

         
Tisztás az erdőben
Szép városunk van, szép város Szamosújvár és most nem az épületekre gondolok, hanem az Epreskertre, a Szent Péter-dombra, a Hétkereszt-hegyre és az összes dombra meg dűlőre, ami a várost körbefogja.
        
Látkép a Hétkeresztről
Ma reggel napos és meleg reggelre ébredtünk. Az erkélyről 
lehetett érezni a meleget és az Epreskert erdejének friss illatát. A látvány hatására nem sokat haboztunk és még kora délelőtt útnak eredtünk, és megmásztuk a Hétkereszt-hegyet, majd távolról megcsodáltuk a Szent Péter-dombot (vagy Figyelő). Régen, nagyon régen jártam fent a hegyen, 2006-ban vagy talán régebb, Ki tudja. A Szent Péter dombon pedig még annál is régebb, több mint 10 éve mintha.
         Meglepett a tető tisztasága és rendezettsége. Igaz még nem kezdődött meg a turistaidény, de attól még merem remélni, hogy vannak olyanok, akik nem dobják a földre a szemetet.
Szent Péter-domb
         A szép idő másokat is vonzott a tetőre. Láttam bringásokat, gyerekével túrázó apukát, fotós kollégát és kutyát sétáltató lányokat.

        
Fent a tetőn
Végezetül csak annyit írok, hogy mindenkinek ajánlom a túrázást és az erdei sétát, mert egészséges és nyugtató. Mindenről megfeledkezel, pár óra erejéig összeolvadsz a természettel. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...