2011. július 12., kedd

Gulyásfőző verseny Szépkenyerűszentmártonban


Szombaton délelőtt, tikkasztó hőségben, első alkalommal szervezték meg a szépkenyerűszentmártoni közösségi házban az I. szépkenyerűszépkenyerűszentmártoni gulyásfőző versenyt. Az amatőr verseny fő szervezője a szamosújvári Téka Alapítvány volt.
A versenyre öt csapat jelentkezett, Butuzáék (Butuza Attila és Butuza Mária Katalin), Kotyvasztók (Budai Annamária, Póka Enikő és Juhos Helga), Konyhatündérek (Sallai János, Bihari Levente, Marha István és Csorba Vitus Piroska), Mindmegette, Mindmegnyerte (Balla Imola, Katona Anna, Kulcsár Ildikó és Sallai Hajni) és az Ördöngösek (Láposi Éva, Láposi Ferenc és Láposi Fercsi), melyek jobbnál jobb gulyást főztek. A zsűri (Hegyi Réka, Vigh Sára és Katona Irma) hosszas tanácskozás következtében eldöntötte, hogy a Butuza Attila és a Butuza Mária Katalin által főzött gulyás vitte el a babérokat. A második helyezett Kotyvasztok nevű csapat volt, harmadik pedig a Konyhatündérek. Dicséretben az Ördöngösek részesültek, a Mindmegette - Mindmegnyerte nevű csapat pedig közönségdíjat nyert.
A versenyzőkön kívül több felnőtt és gyerek csatlakozott, türelmetlenül várva, hogy megkóstolhassák a jobbnál jobb gulyásokat. A verseny alatt, a kisebbek játszóházban tölthették el idejüket, ahol a szülők felváltva foglalkoztak velük.
A szombat délelőtti rendezvényt népzene kísérte. A zeneszóra egy-két helybéli is benézett. A szervezők kifejezték reményüket, hogy a következő versenyre a helybéliek is nagyszámúban jelentkezni fognak.  
 fotók: Riti József Attila/ritiattila@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...