2011. március 4., péntek

15oo-an tüntettek Kolozsváron


A Kolozs megyei szakszervezetek nagyszabású tüntetést szerveztek ma délután, amin mintegy 1ooo – 15oo ember vett részt. Eredetileg 1oooo emberre vártak, ami távolról is túl merész cél volt. A szakszervezetek az új munkatörvénykönyv elfogadása ellen tüntettek.
A tüntetés 14 órakor kezdődött a Béke-téren, miután rendre minden szakszervezeti szövetség megjelent. Jelen voltak a tanárok, az egészségügyi alkalmazottak, a közigazgatásban és a különböző iparágakban dolgozók szakszervezetei.
A megyei szakszervezetek vezetőinek szónoklata után, 15:15-kor, az összegyűlt tömeg végigvonult a Jókai (Napoca) és a Deák Ferenc utcákon (Eroilor), majd sztrájkőrséget álltak a prefektura előtt, ahol a sztrájkolok képviselői Florin Stamatian prefektusnak átadták a sérelmeiket, tartalmazó dokumentumot.
Rendbontásra nem került sor, de ettől függetlenül a nagy számban kivezényelt rendőrök és csendőrök kordont állítottak fel a prefektura előtt.
A tüntetők mindvégig kormányellenes szlogeneket ordibáltak és transzparenseket cipeltek. Mindezek mellett sértő rigmusok is elhangzottak, mint például „halál Bokra” és „tolvajok”.
A sztrájk 16 órakor járt le, egy órával hamarabb a tervezetnél. 

További képek:





















Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...