2015. április 16., csütörtök

Medvehagyma-gyűjtés

Vízszilvás / nagyobb felbontásért kattints a képre
       Ma kora délután egy jóbarátommal elmenetük Vízszilvásra medvehagymát szedni. A helyszínen pár képet is készítettem, nem túl sokat, mert nem volt időm rá. Ettől eltekintve született pár jó kép (remélem :) ) .
     
"Nagyon sokféle bántalomra használható. Nyersen feldarabolva vajas kenyérre szórva vagy salátákhoz keverve. Leveseket, burgonyás ételeket fűszerezhetünk vele, vagy főzhetünk belőle medvehagyma-krémlevest (egy krumpli, hagyma, fokhagyma és tejszín hozzáadásával), illetve a hűtőszekrényben tárolható pestóként (olajjal, parmezán sajttal, sóval és magokkal összeturmixolva), ami rizses és tésztaételek szószaként is finom. Régi, népi étel /pl. beré/ különleges ízhatású változatát adhatja. A jellegzetesen erős illatát az ételekbe keverve elveszti, így nagyon kellemes aromát ad az ételeknek.
További felhasználási lehetőség, ha a spenóthoz hasonlóan készítjük el főzelékként. Rántás nem kell hozzá: enyhén párolva, majd összeturmixolva finom étel."  - Wikipedia -
RJA
Medvehagyma


Medvehagyma









Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...