2013. május 7., kedd

Ez is Szamosújvár

Nem tudom hányan közületek jártatok a Szamosújváron, a téglagyár melletti erdőben és tisztáson, gondolom sokan. Nagyon szép és csodás hely, rengetegen járnak oda piknikezni. Vasárnap, román húsvét első napján jártunk ott és nagyon jól eltöltöttük az időt.
            Meglepett, hogy nem volt nagy szemét. Pontosabban az egész szemét egy helyre volt gyűjtve, egy csomóban, igaz nem vitte el onnan senki, de legalább nem volt szétszórva. Nem értem miért olyan nehéz berakni a szemetet egy zsákba és elvinni a kukába?
            Ezúttal nem fotóztam le a szemetet és a hely csúnya részét, hanem azt, ami szép, azok örömére, akik azért kritizálnak, hogy a város csúnya részét reklámozom. Egy részben igazuk van, hogy a városnak és környékének szép részei is vannak, de sajnos az csak egy része a teljes képnek.
            A címet szándékosan választottam úgy, hogy Ez is Szamosújvár. Az interneten, facebookon, úti kalauzokban, képeslapokon és a történelmi könyvekben Szamosújvár mellett csak épületeket látsz. Nem látod az erdőt, a tisztást, a fákat és sem a Dés/Németi felőli részt.
            Az elkövetkezendő hetekben több olyan szamosújvári képet fogok publikálni a blogon, ami a város körül készült.
RJA













Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...