2012. február 16., csütörtök

Tüntetésmánia és egyéb dolgok

A kép csak illusztráció
     Fura ország ez a Románia. Az emberek tüntetnek, ha kell, ha nem, egyes tv adók az exminiszterelnök csupasz seggét mutatják, s a 6 méteres hóborította falvakban a helyi fiatalok kocsmáznak miközben az önkéntesek takarították a havat. Siralmas, nem?
    Valamelyik este az Antena 1 egyik éjszakai műsorában közvetítettek egy felvételt, amelyen az exminiszterelnök, Emil Boc szerepel anyaszült meztelenül. A felvétel egy edzést követő zuhanyzás után készült. A jelenlévő politikusok (Crin Antonescu és C.V. Tudor) az említett videó kapcsán beszéltek és fejtették ki véleményüket. Hogy mit mondtak az engem nem érdekel és nem is fontos. Felháborító, és gusztustalan valakit így meggyalázni. Nem tudom ki áll a felvétel mögött, de az biztos, hogy hátsó szándékai voltak. Gondolom politikai tőkét akart kovácsolni az ellenzék számára. Meggyőződésem, hogy ez az ominózus eset a Demokrata Liberális Párt malmára hajtja majd a vizet.
    Azt mondtam, hogy a romániai emberek tüntetnek, ha kell, ha nem. Úgy van. A minap országszerte ACTA ellenes (A hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás, angolul Anti-Counterfeiting Trade Agreement, ACTA) tüntetéseket szerveztek. A résztvevők azt mondják, hogy az ACTA a mumus és ha alkalmazzak, akkor megszűnik az interneten a szólásszabadság. Téves, mert az egyezmény azt a célt szolgálja, hogy az interneten terjedő kalóztartalmakkal szemben a hatékony fellépést tudjanak megvalósítani. Szükség van ilyen intézkedésekre, mert nem tűnik tisztességesnek, hogy miközben egyesek keményen dolgoznak, mások csak úgy letöltsenek akármit az internetről. Több kollégámmal megtörtént, hogy az őáltaluk készült képeket egyes internetes oldalak egyszerűen elsajátították és persze nem fizettek érte. Velem nem történt meg, de bármikor megtörténhet. Egy másik példája az értelmetlen tüntetéseknek az, hogy pénteken, Kolozsváron görögbarát tüntetést szerveznek.
    Végül is kitérnék a havazásokra is. Dél Romániában és Moldvában temérdek hó esett. A hadsereg és több önkéntes napok óta azon dolgozik, hogy eltakarítsa a havat. Eddig minden oké és dicséretes. Ami sértő és felháborító az, hogy miközben a hadsereg és az önkéntesek dolgoztak a helybéli fiatalok a kultúrotthonában asztaliteniszeztek, cigarettáztak és söröztek. Ezek után igazat adhatunk Razvan Mihai Ungureanu miniszterelnöknek, aki azt mondta, hogy az áldozatok lusták és a miatt lett akkora a hó.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...