2012. február 10., péntek

A társadalom éles kritikája…

A kép csak illusztráció és a szamosújvári Dragos Voda (Felső Posta) utcát ábrázolja
             Fura egy országban élünk. A tudatlanság, a hanyagság, a nemtörődömség, korrupció, csalás, hazugság és megvetés mindenhol megtalálható. A társadalom minden rétegében elburjánzott, és lassan de biztosan elfojtja azokat is, akik hisznek a rendben, tisztaságban, az őszinte erényekben és erkölcsökben.
Meglepő, hogy mennyire tudatlanok az emberek. A minap, amikor a kormány megbukott az egyik kolléganő elégedetlenségét fejezte ki aziránt, hogy csak Emil Boc mondott le s a többi miniszter nem. Mondom neki, hogy a kormányfő lemondása annyit tesz, mint a teljes kormány lemondása, de az említett személy továbbra sem volt hajlandó mást gondolni.
              Meglepett az, hogy a dél – romániai városatyákat, hogy váratlanul jött a tél. Nem tudták, hogy télen hull a hó? Érdekes. Egy másik dolog, ami felháborított, az hogy lehetséges 2012-ben több száz embert 60 órán keresztül egy fagyott vasúti kocsiban tartani. Ha a vasúttársaság látta, hogy nem képesek tisztítani a síneket akkor nem kellett volna, elindítsák a vonatot. A társaság képviselői pofátlan módon azt mondták, hogy az utasoknak nem kell, plusz összeget fizetniük az utazásért. Mit hogy fizessenek? Ez felháborító. A vasúttársaságnak kéne kárpótlást fizessen az utasoknak a sok szenvedésért.
Bejegyzésem végén szeretnék visszatérni a kormányváltáshoz. Az új kormány merész célkitűzéseket tűzött maga elé. Ilyenek például a bér és nyugdíjemelések és 200 km autópálya elkészülése. A mi a bér ás nyugdíjemeléseket illeti jó ötlet, mert amúgy is gyenge a lakosság vásárlóereje. A 200 km autópálya átadása viszont eléggé felelőtlen ígéret. Nem hiszem, hogy sikerül az útászoknak rekordidő alatt befejezni egy olyan munkálatot, amit már rég meg kellett volna történnie.
                Remélem az Ungureanu (aki beszél magyarul is) vezette kormány képes lesz majd elérni célkitűzéseit és teljesíteni ígéreteit. Abban reménykedek, hogy az átlagembert nem éri több csalódás és megpróbáltatás. Sajnos a remény mellett ottan fészkel a kétely is. Remélem az utóbbi hamarabb elszáll….


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...