2012. február 1., szerda

Nagymenők!?

A fotó január közepén készült, jóval a fagy előtt.
Ahogy tudjátok rettentő fagyhullám söpör végig Európán, így Szamosújváron is. A tegnap reggel -18 fokot mértek városunkban. Ma reggel pedig jóval -20 fok alatt volt a hőmérséklet. Rendesen felöltözve léptem ki a reggel az ajtón, de így is megcsapott a hideg.
A járdák valóságos korcsolyapályákká alakultak. Elmenni a város egyik feléből a másikba kész kaland. Közben a hírek attól zúgnak, hogy fagyott embereket szednek össze a mentők.
A fagy és a jég ellenére elérkeztem a buszpályaudvarra (buszállomás) ahol sokkolva vettem észre, hogy a tinédzserek nagyrésze alulöltözött.  Sapka nélkül és vékony, derékig érő kabáttal járni ilyen hidegben kész öngyilkosság. Nem tudom elképzelni, hogy milyen okból öltöznek így a tinik. Nagymenőségből? Meglehet, hogy az ők agyukban menő dolog megfagyni és éltre szóló traumát szerezni. Nem értem, hogyan mehetnek úgy ki a házból. Ez a felfogás téves. Senki sem lesz jobb vagy híresebb a suliban vagy a városban, ha alulöltözik. Az ilyen személyek szánalmat és megvetést érdemelnek.  Persze más a helyzet azokkal, akik nem engedik meg maguknak a vastagabb ruhát. Azokat segíteni kell.
A buszállomáson egye nagyobb volt a tömeg, a legtöbben a buszt várták, hogy szolgálatba mehessenek. Ahogy teltek a percek egyre több busz késett. Többek között a mienk is. Annyira nagy volt a hideg, hogy nehezen lehetett őket beindítani.
Remélem az Isten kegyelmével szerencsésen átvészeljük ezt a cudar időt a tavas hamarosan megmutatja arcát. 

2 megjegyzés:

kiegettvillanykortedetektor írta...

Aluloltozott ember is valhat hiresse, sot meg csak attol is, hogy aluloltozik...ha lefagy

Riti József Attila írta...

igaz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...