2009. június 15., hétfő

Számadás

Újra lejárt egy év, itt a vakáció, úgy a suliban mind a politikában. Mindenki elégedetten és mámortól ittasan dörzsöli kezét megelégedve a választási eredményekkel. Az RMDSZ sikernek könyvelte el a 3 képviselő bejutását. Én ezt nem írom alá hiszen a kampányban azt mondtuk, hogy "legyen négy". Ez egy óriási lehetőség volt amit nem aknáztunk ki megfelelőképpen. Ahelyett, hogy dicsekednénk a 3 képviselővel inkább nézzük meg a mostani és régebbi szavazatok számát:

2oo4:
Elnökjelöltre leadott szavazatok száma: 533.446
Képviselőház: 628125
Szenátus: 6371o9
2oo8: Szenátus: 44o449
Képviselőház: 425oo8
2oo9: európarlamenti képviselők: 431739

Mindezekhez az adatokhoz hozzáfűzném azt, hogy a Románia magyarság létszáma 1.431.807. Persze azt is el kell mondanom, hogy ez nem mind szavazójoggal rendelkező polgár, de akkor is a különbségek nagyok. román szociológusok az mondták a minap a tv-ben, hogy a magyarság 3o% ment el szavazni, ami megdöbbentő.
Ezeknek következtében el kell gondolkoznunk mindazon okokon amelyek ide vezettek.
Magunkba kell fordulnunk és számoljunk el magunkkal. Lássuk be, hogy tévedtünk és elvesztettük azt a támogatást amit a rendszerváltás után élveztünk. Meg kell újulnunk, új erőkkel, új arcokkal, új vezetőkkel. Csak úgy válhatunk hitelesekké ha félre állítsuk mindazon embereket akik hitelüket vesztették a magyarság szemébe. Egy másik teendőnk az egy igazi magyar összefogás létesítése, nem egy kampányjelszó hirdetése, mert az elmúlt kampány tapasztalata bebizonyította, hogy ez minden volt, csak igazi nemzeti összefogás nem.
Zárógondolatként a Kiáltó Szó (Kós Károly) szavait idézem fől:

"A rohanó idő füledbe harsogja: elég a passzivitásból. Ami eddig orvosság volt és védelem is talán, de mindenesetre becsület volt, méreg az ezentúl és gyávaság. Kiáltom a jelszót: építenünk kell, szervezkedjünk át a munkára. Kiáltom a célt: a magyarság nemzeti autonómiája. De kiáltom még egyszer azt is: aki gyáva, aki rest, aki alkudni akar, az nem közénk való; mert az a mi igazi ellenségünk: a mi árulónk.
Ezt kiáltom és hinni akarom, hogy nem leszek mégsem pusztában kiáltó szó csupán…".
A zárójelben található linken elolvashatjátok (http://www.huncor.com/sy/documents/kialtoszo.htm).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...