2009. június 4., csütörtök

Június 4

Sokat csúfságólt velünk magyarokkal a történelem. Csúfságólt mert kis nép vagyunk nagyhatalmak között. A mai nap is egy csúfos és fekete eseményre utal. 192o. jún. 4.-én Trianonban felbontották a történelmi Magyarországot. Nem fogok erről írni, nem fogok sírni a régi idők után. Miért? Azért mert elmúlt az az idő amikor sírhattunk, az most nem segít. Most is aktuálisak a "Kiáltó szó" szavai:
"A rohanó idő füledbe harsogja: elég a passzivitásból. Ami eddig orvosság volt és védelem is talán, de mindenesetre becsület volt, méreg az ezentúl és gyávaság. Kiáltom a jelszót: építenünk kell, szervezkedjünk át a munkára. Kiáltom a célt: a magyarság nemzeti autonómiája.

De kiáltom még egyszer azt is: aki gyáva, aki rest, aki alkudni akar, az nem közénk való; mert az a mi igazi ellenségünk: a mi árulónk.
Ezt kiáltom és hinni akarom, hogy nem leszek mégsem pusztában kiáltó szó csupán…" (Kos Károly). Persze ez csak a kiáltvány vége, de a zárójelben található linken elolvashatjátok (http://www.huncor.com/sy/documents/kialtoszo.htm).

Mit tehettünk? Dolgozzunk, hogy dicső polgárai legyünk ennek az országnak és Európának, bizonyítsuk be, hogy mit jelent erdélyi magyarnak lenni, hogy milyen erőt képviselünk. Ezért el kell menni szavazni június 7-én. Kit kell szavazni? Egyértelmű, a magyar összefogás listáját, az RMDSZ-t.


A magyar összefogás honlapja: http://www.magyarosszefogas.ro/

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...