2014. december 28., vasárnap

Utazás Bukovinába

Dornavátra
Szombaton, Karácsony harmadnapján elutaztunk Bukovinába, pontosabban Dornavátrára, ahol láthattunk havat (J). Menet közben (arra is meg erre is) megálltunk a tihucai hágóban álló Drakula kastélynál (ami egy szálóda és vendéglő) is, ahol megittunk egy kávét és megtekintettük a turistalátványosságnak számító Drakula kriptát is, ami elég gagyi amúgy. Az egészben a látvány az az ijesztés, mert ijeszteni próbálnak, ami nekem, személy szerint nem jött be, ugyanis eléggé átlátható a szándék. Gyerekeket ijeszteni azonban perfekt J.  
***
         Dornavátra:
„A megye délnyugati részén helyezkedik el, a Radnai-havasok, Besztercei-havasok, Kelemen-havasok, Gyamaló és az Obcsinák hegységekkel övezve.
A megyeszékhelytől, Szucsávától 104 km-re, Moldvahosszúmezőtől 40 km-re, Besztercétől pedig 85 km-re található; az Aranyos-Beszterce és a Donna folyók egyesülésénél.
Dornavátra
A legendák szerint, Dragoş moldvai vajda beleszeretett egy Dorina nevű pásztorlányba, akit egy vadászat során tévedésből megölt, a vajda a lány emlékének adózva parancsot adott egy új település alapítására, melyet a lányról nevezett el.
A város körül található ásványvízforrásokat már az 1750-es években felfedezték a pásztorok, ezeket „burcut”-aknak nevezték el (a magyar borkút, borvíz szóból).” (Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Dornavátra).

Báránykő (Piatra Fântânele):
Tihuca-hágó, Drakula kastélyszálóda 
„Község Romániában, Beszterce-Naszód megyében. A Tihuca-hágón 1201 méter tengerszint feletti magasságban fekvő falu környéke már a római korban lakott lehetett. Itt vezet keresztül a régi római hadiút, melynek kövezete sokhelyütt máig ép maradt. A település ma telente síparadicsom, felvonóval, szállodákkal.” (Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Báránykő).
Ezen a településen található egy turistalátványosságnak számító kastélyszálló, a Drakula szálóda és vendéglő. A középkori vár mintájára épített szálódát 1976 és 1983 között építették és azóta üzemel.

RJA

További képek: 












Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...