2012. július 5., csütörtök

Tuzséri napló


Lónyai kastély - Tuzsér
          Szombaton éjjel fél óra késéssel indult a vonatunk Magyarország felé. Vonatba ülve ismerősökre találtunk, régi táborozókra és táborlakokra. Öt órán keresztül zakatolt végig Erdélyen és a Pártiumon keresztül a Korona elnevezésű nemzetközi gyors.
A szamosújvári állomáson
         Berettyóújfaluba érkezésünkkor várt a már ismerős tuzséri busz, ami két órán keresztül zötyögve érkezett meg a XIV. Kárpát – medencei kézműves és hagyományápoló tábor színhelyéül szolgáló Tuzsérra.
         Nehezen telt a vasárnap, a fáradság és a tétlenség mindenkire rányomta a bélyegét. Este az európai bajnokság döntőjét néztük meg a Tisza partján, majd a felfrissítő alvás következett. Hétfő reggel újult erővel láttunk neki a tábornak.
         A Lónyai kastély ebben az évben is barátságosan fogadta a majdnem 70 táborlakot. A rekkenő hőség ellenére a táborlakó gyerekek hamar összebarátkoztak és kíváncsian figyeltek az egyesek számára új ismeretekre. Délután a kézműves tevékenységeket próbálhatták ki a jelenlévők. A táborozóknak alkalom adódott gyöngyözni, szőni, batikolni, bőrözni, nemezelni, csuhébabát készíteni és táncolni. Esténként pedig alkalom adódott népdalokat énekelni.
Református templom - Túzsér

Riti József Attila

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...