2013. január 28., hétfő

20 éves a Téka Alapítvány és a Kaláka néptáncegyüttes


         A szamosújvári Téka Alapítvány és Kaláka néptáncegyüttes 20. évfordulóját az Égtájak iroda égisze alatt megszervezett Szamosújvári Kulturális Napok, ötnapos rendezvénysorozat keretén belül ünnepelte a helybéli magyarság.
         A rendezvénysorozat első napján, kedden Simó Júlia ruha kiállításával kezdődött.
Szerdán Sütő György néhai matematika tanár tiszteletére emlékplakettet avattak fel, az örmény – katolikus temetőben, majd aznap este Pál Emese tartott előadást, Világosító Szent Gergely reprezentációi, az oltárfestményeken címmel.
         Csütörtök délután az érdeklődök Orbán János Dénes költészetével ismerkedtek meg. Utána pedig a mozi kedvelők a Kontrol című magyar filmet nézték mega Téka Alapítvány székhelyén.
         Pénteken délután a prücskök táncolni tanultak, este pedig a Vajdasági Adai Színtársulat színházi előadással kedveskedett a nagyszámban megjelent közönségnek.
         A rendezvénysorozat utolsó napján, szombaton reggel a szamosújvári kórusok mutatták be tehetségüket és tudásukat. Délután a Kaláka néptáncegyüttes és a Téka Alapítvány huszadik évfordulóját ünnepelték. Az ünnepély könyvbemutatóval kezdődött, gálaműsorral folytatódott, majd hajnalig tartó táncházzal végződött.
Riti József Attila

További képek: 
























Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...