2010. május 25., kedd

Megoldások


Elég fura országban élünk. Megvan az okom, hogy ezt mondjam. Egy olyan állam polgárai vagyunk, ahol semmi sem működik rendesen. Ahol a lopás, a csalás, a hazugság erénynek számít, nem pedig bűnnek, hogy minden más országban. Mindenki a könnyebb utat választja az érvényesüléshez. A gyerekek a jegyekre hajtanak, nem pedig a tudásra, a kormány a köznépen próbál spórolni, nem a magas költségek csökkentését akarja. Egy ilyen világban próbálunk élni és tenni valamit a közösségért.

Az ország a sztrájk, a teljes bénulás előtt áll. Felelőtlen kormányunk önmegtartóztatásra int. A kérdés, hogy nekünk van szükségünk önmegtartóztatásra vagy a kormányra, aki felelőtlenül költekezik, a politikai klientúra kiépítése érdekében. Szerintük a drákói megszorítások a megoldás a válságból való kilábaláshoz. Mi sem téves, más felelősségteljesebb megoldásokat kell keresni. Az infrastruktúra fejlesztése és a nagy fizetések adóztatása lenne a felelős megoldás. Az infrastruktúra fejlesztése megindítaná az ipar egy részét, ami munkahelyek létesítéséhez vezetne. Az USA is így lábalt ki a harmincas években tomboló nagy gazdasági válságból.

A kormánynak és Basescu államelnöknek egy megoldása maradt csak, a távozás. Így lenne becsületes, de ezeknek nincs becsületük.

(A bejegyzésben a kormányt bírálom és semmilyen más politikust, politikai személyiséget, pártot vagy szövetséget)

A kép forrása: http://fogabc.hu/

A következő linken lehet olvasni a nagy gazd. válságról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_gazdas%C3%A1gi_vil%C3%A1gv%C3%A1ls%C3%A1g

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...