2007. augusztus 27., hétfő

Tűzijáték Széken. 2007. aug. 14


































2007. augusztus 26., vasárnap

Birtalan nap Széken

2007. augusztus. 24. Bertalan nap.































2007. augusztus 23., csütörtök

Ria ria Hungária!



A tegnap este egy csodálatos mérkőzésen Magyarország 3-1-re verte a világ bajnok Olaszországot. Ez egy csodálatos eredmény volt a magyar foci számára. Nagyon nagy boldogságot okozott számomra ez a mérkőzés.
Hajrá Magyarország!

Barátság 2

Barátság.... Hogy változnak a dolgok. Azt mondtam, hogy van e világon emberség. És, hogy a barátok mindig megértik egymást. De sajnos nem úgy van. Mindig a barátjában csalódhat az ember a legjobban. Sokszor a barátok okot keresnek, hogy kitámadhassák egymást.

Képek


Ahogy ígértem több kép is meg fog jelenni a blogon. Úgy, hogy teljesítem ígéretem
Ez a kép az egyik kedvenc képem. Az idén nyáron készítettem amikor mentem Szépkenyerűszentmártonba. A kép kora délután készült amikor Jóska bácsi (Miklósi József) hazafelé terelte bivalyát a mezőről.

Riti József Attila

2007. augusztus 22., szerda

Barátság.

Varázslatos szó ez a barátság. Olyan mint egy varázsige, amelyet ha kimondod, nagyszerű dolgokra vagy képes. Képes vagy hegyeket mozdítani, vagy akár felemelt fejjel nekivágni a nagyvilágnak.
Az embernek ha olyan barátjai vannak akik a sírig őrzik titkait akkor igazán boldog lehet. Így van? Lehet? Én szentül hiszem, hogy igen. Remélem nem fogok csalódni ebben. Miért gondolom ezt így? Azért mert reménykedek, hogy nem vesztettük el emberségünket, annak ellenére, hogy ilyen gonosz világban élünk.
Igazam van? Szerintem igen. Ha valaki úgy gondolja nincsen igazam megjegyzést írhat.
Riti József Attila

2007. augusztus 21., kedd

Miről irjak?

Mai írásomban a hazugságról akartam írni, de rájöttem, hogy jobb ha nem írok erről, mert több személyt érintene. Így egy verset fogok csatolni a mai írásomhoz. A vers 2006. szeptemberében készült és egy szerelmes vers. Egy ismerősöm (egy lány) ajánlotta, hogy a blogomban szerelemről is írjak.

Amour

1. Csend van és némaság

minden néma, hallgatag

körülöttem minden elhallgat

csak a te gyöngéd hangod énekel

a lelkemnek gyémánt éneket

2. Kezemen láncok, lábamon kötelek

szárnyamon vérző sebek

a levegőbe szállni nem merek

nem engednek a gonosz szellemek

3. Lelked hív, szíved értem pezseg

akárcsak a vérző keblek

szívem dobog, lelkem bolyong

téged keres érted zokog

4. A kocsmában állok s iszok

téged sírok, rád gondolok

szárnyam bomlik, repülők feléd

széttöröm a világ felét

hogy öleljem az angyalok kebelét

- 2006. szeptember. 3. –

Szamosújvár

2007. augusztus 20., hétfő


Kellemes ünnep napot!
Kellemes ünnep napot kívánok minden magyarnak a I. Szent István királyunk napján, aki keresztény hitre térítette népünket.


"I. (Szent) István király (eredetileg Vajk, kb. 975., Esztergom1038. augusztus 15., Székesfehérvár vagy Esztergom-Szentkirály[) az első keresztény magyar király, a keresztény magyar állam megalapítója és a magyar keresztény egyház megszervezője.

1038. augustus. 19-én szentté avatták, majd augusztus 20-án emelték oltárra Budán szent ereklyéit; ezzel ő lett az első magyar szent és egyben szent király. Koronázása milleniumán a 2000. évben Bartholomeosz konstantinápolyi ortodox pátriárka is szentté nyilvánította, így a nagy egyházszakadás (1054) óta ő az első, akit mind a katolikus, mind az ortodox hívők szentként tisztelnek.

A katolikus magyarság néphimnusza volt a Szent István királyhoz című, Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga kezdetű ének.

1983 augusztusában a budapesti Városligetben, a szánkózódombon (melyet utána neveztek át Királydombnak) mutatták be Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperáját." (forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/I._Istv%C3%A1n )



Nyár vége

A nyár már a vége felé jár akárcsak a vakáció, a fokok is egyre csökkennek, a tenger habjai is egyre szilajabbak már. Emlékezetünkben vidáman élnek a szépkenyerűszentmártoni tábor boldog és zenével teli napjai, akárcsak a tengerparton töltött napok.
Lassan elmúlnak, a gondtalan napok, a hosszú forró éjszakák, lejár egy ciklus.
Közel van már az ősz. Egy új kezdet. Új és régi diákokkal, új és régi kihívásokkal. Mindig szerettem az őszt hiszen egy új tanév kezdete, amikor az új diákok kissé félénken és tájékozatlanul belépnek az iskola kapuján azzal a reménnyel, hogy itten egy új életet és új életmódot ismerhetnek meg. A végzős diákok is új reményeket fűznek utolsó évükben. Reménykednek, hogy minél könnyebben átvészelik majd az érettségit.
Soraim zárom, azzal a reménnyel, hogy mindenki kihasználja majd a vakáció hátralévő napjait.
Riti József Attila

2007. augusztus 19., vasárnap

Üdvözlet

Üdvözlök mindenkit, aki vette azt a fáradságot, hogy elolvassa első bejegyzésemet e blogban. Remélem a bejegyzett írások senkit sem fognak untatni és senkit sem fognak háborítani. Megpróbálok hamarosan, több általam készített, fényképet is felrakni a blogra. Ugyanakkor megpróbálok minél gyakrabban írni a blógban.

Riti József Attila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...