2014. augusztus 24., vasárnap

Szépkenyerűszetmártoni falunap a barátság és a béke jegyében


        A tavaly a Szépkenyerűszentmártonból elszármazottak egy baráti csoportja régi hagyományt elevenített fel és falunapot szervezett. Az idén sem volt másképp, ugyanis a baráti társaság 2014-ben is megszervezte az elszármazottak napját. 
        A falunap szombaton reggel kezdődött, színhelye a szamosújvári Téka Alapítvány szépkenyerűszentmártoni közösségi háza. A rendezvényre nem kevesebb mint száz személy jelent meg, ahol közösen fogyasztották el az ebédet, ami nem más volt, mint bográcsban főtt babgulyás. 
      Ebéd előtt, az érdeklődök megtekinthették a Kiss Ildikó tanító néni  tiszta szobáját és saját készítésű képzőművészeti termékeit, melyek igazi múzeummá varázsolják a házát.
       A közös ebéd után, Léczfalvi Elődnek köszönhetően az egybegyűltek megtekinthettek egy négy órás összeállítást, melyben az elmúlt 17 év volt besűrítve (falunapokról készült videofelvételek).
RJA























2014. augusztus 21., csütörtök

Eső, nagy eső

Ma ahogy láthattátok, nagyon esett az eső. Kétszer is. Az elsőt megörökítettem nektek.
















2014. augusztus 20., szerda

KMN - kedd

Miriuta László és Hadnagy Zsolt
    Kedden a Főtéren Takács Gábor koncertezett, így hát ezt kihagytam. Helyette inkább elmentem a Sapientia Tudományegyetemen szervezett Somodi István emléknapra, ahol a Kv-i CFR vezetőedzője, Miriuta László és a Diosgyőri VTK kolozsvári származású játékosmegfigyelője voltak a meghívottak.
RJA




KMN - Hétfői koncertek

Nagy volt a buli a Kalapács koncerten
         Hétfőn többen is felléptek a Főtéren felállított nagyszínpadon, a Kolozsvári Magyar Napok keretén belül. Takáts Tamás botrányos fellépését szerencsére elkerültem. Utólag olvastam a transindexen és a facebookon, hogy mennyire egy idióta, ugyanis nagy könnyedséggel elkezdett buzizni. Lehet Kolozsvár nem a legtoleránsabb város, de attól még a józan gondolkodású embereket fellázította az előadó viselkedése és homofob beszólása (részletek itt: http://t-rex.egologo.transindex.ro/?p=4074). Mondjuk hozzá kell tegyük azt is, hogy a szervezőknek semmi hibájuk ebben a botrányban, hiszen nem cenzúrázhatják az előadókat. A KMN szervezői közleményben határolódtak el az ominózus esettől  ("minden, ami a színpadon elhangzik egy koncert ideje alatt, elsősorban az előadót minősíti. Azzal a megjegyzéssel, hogy nem áll módunkban cenzúrázni a fellépőket, ezúton is elhatárolódunk minden kirekesztő, a rendezvény szellemiségével összeegyeztethetetlen megnyilvánulástól").
        
Kalapács József
         Takáts Tamás fellépése után színpadra lépett egyik kedvencem, Kalapács (a Pokolgép egykori énekese) aki fergeteges bulit csapot. Régi Kalapács és Pokolgép énekeket énekelt.
       
Kalapács és Rudán Joe
       Kalapács fellépése végén színpadra lépett a Pokolgép egy másik volt frontembere, Rudán Joe is. A két legendás előadó együtt énekelt a koncert végéig.
   
Dinamit
    Kalapács koncertje után a Dinamit "robbant" a színpadra, ahol fergeteges bulit csaptak. 
Attila Fiai Társulat
    A hétfő este utolsó fellépője az Attila Fiai Társulat volt. A zenekar tagjai egykori legendák:  Kalapács József – ének, Rudán Joe – ének, Závoti Zoltán – gitár, ének, Szűcs Antal Gábor – gitár, ének, Szebényi Dániel – billentyűs, ének, Gál Péter – hegedű, Talabér László – basszusgitár, ének, Hosman Ádám – percussion, Talabér Gábor – dobok
RJA





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...