2012. november 29., csütörtök

Ecsktein Kávézó

Eckstein, Székely Zsuzsa és Székely Tibor

         Javában folyik a kampány, jelöltjeink (RMDSZ) járják körzeteiket és jobbnál jobb eseményeket szerveznek. Egy ilyen kortes rendezvényen vettem részt a tegnap, az Eckstein Kávézóban. Ahogy a kávézó neve is sugallja Ecktein – Kovács Péter szenátorjelölttel találkozhattak az érdeklődök. Az Eckstein Kávézónak elnevezett beszélgetéssorozatnak a kolozsvári Atmoszféra kávézó adott helyet. A szerda esti beszélgetés meghívottja Székely Tibor és Zsuzsa vállalkozó házastársak voltak.
 Eckstein meghívottjai elmondták hogyan indították el első vállalkozásukat és milyen nehézségekbe ütköztek. A Székely család jelenleg nem kevesebb, mint négy vállalkozást vezet. Az ők tulajdonuk a Casa Nobila ajándékbolt üzletlánc is. Továbbá az említett házaspár a kolozsvári Paprika Rádió igazgatótanácsának tagjai is.  
A beszélgetés végén az érdeklődök kérdéseket intéztek a jelölteknek és a Székely házaspárnak.
         A kampányeseményen továbbá, Eckstein mellett, jelen voltak ce.
Riti József Attila 

2012. november 19., hétfő

Már csak 2 nap van hátra...


         Gyerekkoromban nagyszüleim sokat meséltek a „kicsi magyar világról” (1940-1944 közötti időszak, amikor Észak – Nyugat Erdély Magyarország szerves része volt). Elmondták milyen nemes érzés volt számukra, amikor a magyar hadsereg bevonult Szamosújvárra és Szépkenyerűszentmártonba. Mindkét helyen ottan voltak, nagymamám még verset is szavalt, a nagy esemény és a nemes vitézek tiszteletére. Megtanultam tőlük a magyar Himnuszt, a Magyar Hitvallást és a Szózatot. Megmutatták mit jelentett és mit jelent magyarnak lenni. Elindítottak azon az úton, amin a mai napig is haladok. Amíg éltek, minden alkalommal kifejezték fájdalmukat, hogy elvették tőlük a magyar állampolgárságot, 1944-ben. Ezt a fájdalmat örököltem és hordtam lelkemben én is. Most szűnni érzem fájdalmam ugyanis a múlt szerdán értesítettek, hogy én is feleségem is megkaptuk a magyar állampolgárságot. 2012. november 21-én eljön a nagy pillanat, amikor gyakorlatilag is magyar állampolgárok leszünk, ugyanis akkor lesz az eskütétel. Az eskütétel magasztos és felemelő pillanat.
Több embertől is megkérdeztem, hogy mit érzett abban a pillanatban. Mindenki azt mondta, hogy leírhatatlan boldogság lepte el. Gondolom én is valami hasonlót fogok érezni, és megpróbálom majd körbeírni érzéseim, de addig türelmetlenül várom a nagy napot, a november 21-ét amit aranybetűkkel vések majd a szívembe.

A kép forrása: http://szolnokinaplo.hu
Riti József Attila
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...