2010. május 25., kedd

Megoldások


Elég fura országban élünk. Megvan az okom, hogy ezt mondjam. Egy olyan állam polgárai vagyunk, ahol semmi sem működik rendesen. Ahol a lopás, a csalás, a hazugság erénynek számít, nem pedig bűnnek, hogy minden más országban. Mindenki a könnyebb utat választja az érvényesüléshez. A gyerekek a jegyekre hajtanak, nem pedig a tudásra, a kormány a köznépen próbál spórolni, nem a magas költségek csökkentését akarja. Egy ilyen világban próbálunk élni és tenni valamit a közösségért.

Az ország a sztrájk, a teljes bénulás előtt áll. Felelőtlen kormányunk önmegtartóztatásra int. A kérdés, hogy nekünk van szükségünk önmegtartóztatásra vagy a kormányra, aki felelőtlenül költekezik, a politikai klientúra kiépítése érdekében. Szerintük a drákói megszorítások a megoldás a válságból való kilábaláshoz. Mi sem téves, más felelősségteljesebb megoldásokat kell keresni. Az infrastruktúra fejlesztése és a nagy fizetések adóztatása lenne a felelős megoldás. Az infrastruktúra fejlesztése megindítaná az ipar egy részét, ami munkahelyek létesítéséhez vezetne. Az USA is így lábalt ki a harmincas években tomboló nagy gazdasági válságból.

A kormánynak és Basescu államelnöknek egy megoldása maradt csak, a távozás. Így lenne becsületes, de ezeknek nincs becsületük.

(A bejegyzésben a kormányt bírálom és semmilyen más politikust, politikai személyiséget, pártot vagy szövetséget)

A kép forrása: http://fogabc.hu/

A következő linken lehet olvasni a nagy gazd. válságról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_gazdas%C3%A1gi_vil%C3%A1gv%C3%A1ls%C3%A1g

2010. május 16., vasárnap

Történelmi ezüstérem


Az ezüstérem megszerzése következtében (történelmében először), az U Jolidon balszélső játékosával, Nicoleta Dincă-val beszélgettünk, amely hajlandó volt válaszolni pár kérdésünkre.

1. Lejárt a bajnokság és a Jolidon lett a második helyezett, elmondhatod melyik volt a bajnokság legnehezebb pillanata?

Számomra a legnehezebb pillanat ebben a bajnokságban a hazai pályán játszott Nagybányai Știința elleni mérkőzés volt.

2. Ha megtehetnéd, mit változtatnál a múlt szezonon?

A mentalitásunkon változtatnánk, mert mi profi játékosok vagyunk.

3. Hogyan díjazott titeket az önkormányzat?

Egyelőre csak egy csokor virágot kaptunk tőlük

.

4. Hogyan ünnepeltétek meg a második helyezést?

A klub szervezett egy ünnepélyes vacsorát majd elmentünk a lányokkal bulizni.

5. Milyen csapat ellen szeretnél játszani a Bajnokok Ligájának selejtezőjében?

Nem akarok most erre gondolni, mert nagyon nehéz torna lesz.

6. Mit szeretnél elérni a következő szezonban?

Szeretném, ha a következő bajnokságban is a dobogón végeznénk, és, hogy minél előbbre jussunk a Bajnokok Ligájában. Továbbá szeretném ha részt vehetnék a válogatottal az Európai Bajnokságon, amit Dánia és Norvégia szervez közösen, december 7-e és 19-e között.

7. Melyik volt a legnagyobb teljesítményed?

Ifi játékosként ezüstérmet nyertünk 2005-ben az ausztriai EB-n, bronzérmet 2006 –ban a kanadai világbajnokságon és ezüstérmet 2007-ben a törökországi EB-n. A kanadai VB-n a legjobb balszélső kitűntetés is engem illetett meg. Felnőttként beválogattak a válogatottba és klubcsapatommal megszereztem a bajnokság második helyezését.

foto: www.uhandbal.ro

2010. május 13., csütörtök

Eső

Felhő az eső után (fehér-fekete)

Ma délután, is mint más alkalmakkor, futballmérkőzésen voltam. A Kolozsvári U FC 2-1-re verte a Tordai Aranyos FC-t, de nem az eredmény számít, hanem az, hogy mi történt ottan. A mérkőzés 6o. percéig semmi különös nem történt, folyt a maga módján az idő, mi fotósok a magunk dolgát végeztük. Ez volt az a pillanat mikor elszabadul a pokol. Megeredt az eső, mely úgy folyt mintha dézsából öntötték volna. Egy perc szakítás után a csapatok újra játszottak és mi ácsorogtunk a zuhogó esőben, mert fotózásról szó sem esett ilyen körülményekben. Ahhoz, hogy a kép teljes legyen, el kell mondjam, hogy rövid ideig jég is kísérte az esőt.

Bőrig áztam, de valahogy még sem bánom, mert tudom, hogy azt csináltam amit szeretek, fényképeztem. Ez ad erőt számomra és érzem, hogy kiteljesedem. Érzem, hogy karrierem lehet ebben a szakmában. Igaz későn lettem fotóriporter (29 évesen) de bízom abban, hogy egyre jobb leszek.

2010. május 11., kedd

Kérdések

fotó: saját archívum

Mennyire hülye kell legyen valaki, hogy azt feltételezze, hogy bunda volt a Krajovai U és a Kolozsvári CFR közötti mérkőzés? Egyszerűen gyerekség ezt állítani és mégis ezt mondja a prosport és a gsp. Ha bunda lett volt, akkor miért vezetett a Krajova több mint egy órán keresztül két góllal? Szerintem egyszerűen rosszindulat áll ezen feltételezés mögött. A bukaresti és dél-romániai csapatok nem tudják megemészteni az erdélyi csapatok főlényét. Nem tudják megemészteni azt a tényt, hogy egy magyar múlttal rendelkező csapat uralja a tabella felső részét.

A tegnapi feszült mérkőzés következtében a CFR majdnem 9o%-ban bebiztosította magának a bajnoki címet. Ez lenne történelmének második bajnoki címe, ami feljogosulná a csapat szereplését a Bajnokok Ligájában. Mire jó ez? Egyszerű: pénzt és hírnevet hozná a városnak. Ahhoz, hogy ez megtörténjen a CFR meg kell nyerje a hátralévő két mérkőzést (International Curtea de Arges, itthon, és Ceahlaul Piatra Neamt, idegenben), ami reményeink szerint meg is történik mert a csapat rengeteg tapasztalattal rendelkezik és van ereje kezelni a helyzetet.

A CFR be kell bizonyítsa, hogy alaptalanok a rásújtott vádak és meg kell szerezze a bajnoki címet.

2010. május 7., péntek

Mi lesz tovább?

Minden bizonnyal a tegnapi nap embere az Basescu volt. Sikerült egy egész ország estélyét elrontani. Hogyan? Bejelentvén, hogyan fog megspórolni pár milliárd eurót. Az ő beteges agyában, ez fizetés és nyugdíjcsökkenéssel valósulna meg. Elmondta, hogy június 1-e után minden állami alkalmazott bérét lecsökkentik 25%-al, a nyugdíjakat és a munkanélküli segélyt 12%-al. Mi lehet ennél rosszabb? Az, hogy az emberek ezt habozás nélkül lenyelik, féltvén munkahelyeiket. Szerintem nem ez a legjobb megoldás, de a szakszervezetek mindig megalkuvó politikája megelőzi a valós ellenállást.
Sokat gondolkoztam azon, hogyan fognak az emberek reagálni erre. S nem tévedtem, mindenki hallgatott. Megkérdezvén egy-két kollégát, kifejtették felháborodásukat. Ami a lázadás esélyeit illeti többen azon véleményen voltak, hogy értelmetlen a lázadás mert úgy is alkalmazzák és munkahelyeiket is elveszthetik. Mi sem téves. Abban igazuk van, hogy alkalmazni fogják, de azért mert nem teszünk semmit ellene. Tennünk kell, június 7-én el kell menni tüntetni, sztrájkolni kell, álljunk ki a jogainkért.
Egyesek csodálkozva kérdezték ha nem félek felszólalni ezen ügyben. A válaszom, hogy nem mert az élet megerősített, átestem a munkanélküliség fekete rostáján is (igaz, h csak 1 hónapig) de sikerült talpra állnom az élet minden ütése után. Ettől a csatától sem fogok meghátrálni akkor is ha tudom, hogy szélmalom harcot vívok, egy halott ügy érdekében.
Zárásként felkérek mindenkit, hogy élessze föl harcias szellemét és álljon ki jogaiért. Kiáltsuk a világ négy sarkába, hogy nem vagyunk megalkuvók és közös célért harcolhatunk a demagógia és a megtévesztő, népellenes döntések ellen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...